Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Mihai Tudose: Vor fi şedinţe săptămânale ale coaliţiei privind activitatea Guvernului

premier_mihai_tudose_sedinte_saptamanale_coalitie_guvern.jpg

Premierul Mihai Tudose, aici în şedinţă de Guvern (Sursa foto: www.gov.ro)
Premierul Mihai Tudose, aici în şedinţă de Guvern (Sursa foto: www.gov.ro)

Premierul Mihai Tudose a anunţat luni că s-a stabilit ca săptămânal să aibă loc şedinţe de informare a coaliţiei privind activitatea Guvernului. De asemenea, lunar se va face o analiză a stadiului îndeplinirii programului de guvernare.

”Eu am solicitat şi partidele coaliţiei au solicitat şi domnul preşedinte Dragnea a solicitat ca între Guvern şi Parlament, ca între Guvern şi coaliţie să existe un dialog permanent. Am stabilit următorul mod de lucru: săptămânal să fie şedinţe de informare cu coaliţia despre ceea ce s-a întâmplat în săptămâna trecută şi ceea ce ne propunem să facem la Guvern în săptămâna viitoare, iar o dată pe lună să fie o analiză a stadiului îndeplinirii programului de guvernare plecând de la termene, implicări şi realizări. Atunci va fi acea analiză, o dată pe lună. În rest, în fiecare săptămână, am stabilit vineri, raportul de activitate va fi transmis coaliţiei celor două partide şi de asemenea va fi urcat şi pe site-ul Guvernului”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul a mai afirmat luni la Parlament, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că săptămâna viitoare va avea loc o primă discuţie cu privire la rectificarea bugetară, care va fi cu siguranţă pozitivă, urmând să se aloce mai mulţi bani administraţiei locale şi tuturor ministerelor care vin cu argumente în acest sens.

Întrebat dacă Ministerul Apărării va primi fonduri în plus, Mihai Tudose a spus că acest sector beneficiază deja de 2% din PIB.

Premierul a declarat de asemenea că blocarea angajărilor în sistemul de stat are ca scop eficientizarea actului din administraţia publică, pentru că se doreşte crearea unui stat puternic şi “prietenos cu cetăţeanul onest”.

Mihai Tudose mai spune că preşedintele ANAF, Bogdan Stan, are la dispoziţie o lună pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea instituţiei, în condiţiile în care a primit o fişă de parcurs.