Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Debut european pentru Tudose. Premierul se întâlnește cu liderii UE

tudose_vot.jpg

Sursa imaginii: 
twitter.com

Premierul Mihai Tudose își începe, marți, vizita la Bruxelles. Acolo el se va întâlni cu mai mulți oficiali europeni. Este prima vizită oficială externă pentru Mihai Tudose în calitate de șef al Guvernului român.

În debutul său pe plan extern ca oficial al Guvernului de la București, Mihai Tudose va avea o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. În programul premierului român urmează o întrunire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Șeful Executivului român se va întâlni apoi și cu Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, pentru ca ziua încărcată, de debut pentru Mihai Tudose pe plan extern, să se încheie cu o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Potrivit Guvernului, Mihai Tudose va transmite mesajul că România este un partener serios în Uniunea Europeană, care își va respecta toate angajamentele asumate. El a subliniat totodată că și UE trebuie să fie alături de România atunci când este nevoie. Mihai Tudose a amintit problema simplificării procedurilor de achiziții publice:Comunicatul Executivului mai informează că vor fi prezentate la Bruxelles prioritățile actualului Guvern, cu accent asupra temelor economice, dar și poziția României privind viitorul UE, pregătirea preluării președinției Consiliului European și îmbunătățirea absorbției fondurilor europene.

Din delegația condusă de șeful Executivului face parte și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.