Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis: Schimbările din fiscalitate nu fac bine

Este avertismentul dat de preşedintele Iohannis Guvernului. Seful statului spune că o creştere economică prin măsuri nepregătite nu va atinge obiectivul stabilităţii şi predictibilităţii.

În altă ordine de idei, preşedintele a vorbit despre despre impozitarea Bisericii, idee lansată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a vorbi în acest moment despre impozitarea Bisericii i se pare "un fel de aventură fiscală", fiind nevoie de o discuţine aprofundată, cu toţi factorii implicaţi.

Consilierul premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a declarat, joi seara, la Digi 24, referindu-se la impozitarea Bisericii, că aceasta trebuie să înţeleagă că este nevoie de bani. El a spus că va iniţia discuţia cu reprezentanţii Bisericii pe acest subiect.

Ulterior acestor afirmaţii, Teodorovici a fost demis de premierul Tudose.

"Nu trebuie făcut un pas special şi nu trebuie reinventată roata. (...) Avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbări frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimănui, nemaivorbind de faptul că ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt", a spus Iohannis.

El a precizat că mediul de afaceri, dar şi "omul simplu", vrea să ştie ce doreşte statul şi cum va face statul aceste lucruri. "Asta înseamnă stabilitate şi predictibilitate", a explicat el.

Iohannis a atras atenţia că aceste obiective nu pot fi atinse prin "creştere prin măsuri nepregătite sau slab pregătite".

"Predictibilitate, stabilitate, acestea trebuie garantate, indiferent cine guvernează, ce abordare are, aceste lucruri trebuie să prevaleze", a spus şeful statului.