Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bogdan Stan a fost demis de premierul Mihai Tudose de la şefia ANAF

Premierul a numit-o pe Mirela Călugăreanu în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

 

Mirela Călugăreanu va prelua şefia ANAF, potrivit agenţie news.ro. Ea este în prezent director executiv Colectare la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti.  Noua şefă a ANAF şi soţul său deţin, conform News.ro, patru terenuri, trei dintre ele intravilane, o casă de 220 de metri pătraţi în Capitală, o casă de vacanţă şi un apartament.

Bogdan Stan, directorul demis marţi a fost numit în funcţie la începutul lui 2017, iar mandatul său a fost punctat de o serie de critici care au venit din partea executivului.

Recent premierul Mihai Tudose adduce în discuţie existenţa unui ultimatum transmis lui Bogdan Stan. „Aici discutăm de cel puţin două lucruri: cifrele sunt sau arată mai bine ca anul trecut. Nu arată după opinia mea, după opinia noastră, la fel de bine cum ar fi trebuit să arate, dat fiind creşterea economică. Nu se poate să ai creştere economică, să ai consum mai mare şi încasări mai puţine”, spunea prim-ministrul, citat de News.ro

În conferința de bilanț a celor aproape șase luni de guvernare, premierul Sorin Grindeanu a răspuns foștilor colegi din PSD care l-au criticat și au pus pe seama sa întârzierile înregistrate în atingerea unor obiective. De asemenea, Grindeanu i-a dat și câteva sfaturi succesorului său, Mihai Tudose, respective monitorizarea atentă a situaţiei de la ANAF.

Pe lângă reproşurile legate de colectarea modestă lui Bogdan Stan ANAF i-a fost criticată şi o acţiune de la Antifraudă de descindere în redacţiile Rise Project şi Hotnews în ziua în care jurnaliştii de la Rise urmau să publice noi dezvăluiri despre relaţia Liviu Dragnea-Tel Drum şi cu o zi înainte ca Hotnews să publice ancheta sa pe un subiect similar.