Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Angajările la stat, suspendate. Lider sindical: “Argumentaţia mi se pare eronată”

angajari_stat_suspendate_lider_sindical_argumentatie_eronata.jpg

Premierul Mihai Tudose anunţă suspendarea angajărilor la stat (Sursa foto: www.gov.ro)
Premierul Mihai Tudose anunţă suspendarea angajărilor la stat (Sursa foto: www.gov.ro)

Guvernul îngheaţă angajările în administraţia publică centrală, până la finalul acestui an. Premierul Mihai Tudose anunţă că vrea să eficientizeze activitatea funcţionarilor publici şi asigură că nimeni nu va fi dat afară.

Suspendarea angajărilor la stat este o măsură ce ar fi trebuit luată doar în urma unei analize, spune la RFI preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu.

“Argumentaţia mi se pare puţin eronată, în sensul că există instituţii publice care îşi desfăşoară foarte greu activitatea, lăsând o impresie proastă contribuabililor, din cauza faptului că există lipsă de personal în sistem. Să nu uităm că noi venim după o perioadă suficient de îndelungată, în care posturile au fost blocate şi instituţiile publice au fost depopulate”, atrage atenţia liderul sindical.

“Eu nu zic că această măsură este rău-venită. Eu spun doar că este luată, fără a se face o analiză instituţională. Să nu uităm că aceste instituţii trebuie să deservească cetăţeni. În momentul în care nu avem suficienţi oameni şi nu avem nici un sistem informatic bine pus la punct, cu siguranţă oamenii vor fi nemulţumiţi şi îşi vor arăta această nemulţumire faţă de funcţionarii publici, nu faţă de decizia politică sau faţă de premierul Tudose”, declară el.

 
Sebastian Oprescu, despre suspendarea angajărilor la stat