Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rogozin, ironic cu politicienii de la Chișinău care nu i-au permis să vină cu un avion militar în R. Moldova

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a amintit de declarația premierului Republicii Moldova care nu-i permite oficialului de la Moscova să vină la Chișinău cu un avion militar. Ironic, Dmitri Rogozin le cere autorităților moldovenești să spună cu ce să vină: cu elicopterul sau cu motocicleta.

Vicepremierul Rusiei ironizează autoritățile de la Chișinău. Dmitri Rogozin le-a transmis oficialilor din Republica Moldova că este pregătit să vină în țara vecină cu motocicleta sau cu elicopterul.

Declarațiile ironice vin după ce premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului de la Chișinău au spus că nu-i vor permite politicanului rus să survoleze cu un avion militar spațiul aerian al Republicii Moldova.    

Dimitri Rogozin ar urma să ajungă luni la Chişinău, unde va discuta inclusiv despre solicitarea parlamentarilor moldoveni privind retragerea trupelor ruse din Transnistria.

”Premierul Republicii Moldova consideră că Rogozin nu ar trebui să vină cu un avion militar. Bine. Atunci alegerea este a autorităţilor moldoveneşti: elicopterul sau motocicleta?”, a scris Rogozin pe Facebook.

Mesajul liderului de la Moscova este însoțit de două fotografii cu el pe motocicletă sau în cabina unui elicopter.

Dimitri Rogozin este așteptat luni la Chişinău, unde va discuta inclusiv despre declaraţia parlamentarilor moldoveni.

Aceștia din urmă au cerut vineri retragerea trupelor ruse din Transnistria, precizând că prezenţa militară rusă reprezintă o ameninţare la adresa suvernanităţii Republicii Moldova şi a securităţii Europei.  

Anterior, vicepremierul rus le-a amintit moldovenilor de războiul ruso-georgian din 2008, care a început după o încercare a Georgiei de a înlătura trupele ruse din regiunea separatistă Osetia de Sud, scrie portalul moldovean Deschide.md.

Declarația prin care parlamentarii de la Chișinău au cerut retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova a fost votat cu 61 de voturi pentru.