Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Autoritățile române îi interzic lui Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian naţional

rogozin.jpg

Dmitri Rogozin. Image source: europalibera.org

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că autorităţile de la Bucureşti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian naţional.

Confirmarea vine după ce deschide.md, citând surse avizate, a scris că România a interzis survolarea spaţiului său aerian pentru avionul în care se află vicepremierul rus Dimitri Rogozin.

Potrivit  presei din Republica Moldova, Rogozin ar fi urmat să ajungă la Chişinău, însă i s-a interzis să tranziteze România, iar Ucraina a interzis ca orice avion rusesc să intre în spaţiul său aerian. Conform sursei citate, aeronava s-a aflat deasupra Ungariei.

Vicepremierul Rus Dimitri Rogozin a scris pe Twitter, referindu-se la refuzul autorităţilor de la Bucureşti de a permite accesul avionului în care se afla în spaţiul aerian românesc, că această decizie a pus în pericol vieţile pasagerilor, încheindu-şi postarea cu ameninţarea: "Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!".

 „Autorităţile României a pus în pericol pasagerii avionului S7, femei şi copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Aşteptaţi răspuns, nemernicilor”, a scris Rogozin, conform deschide.md.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin urma să facă vineri o vizită la Chișinău și apoi în Transnistria.