Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rogozin, năprasnic. Noi amenințări după ce a fost interzis pe cerul României (Video)

Rusia pregătește sancțiuni punctuale la adresa persoanelor care au luat vineri decizia să nu permită aeronavei ruse la bordul căreia se afla vicepremierul Rogozin să survoleze spațiul aerian al României , relatează TASS.

Între timp, Dmitri Rogozin continuă seria declarațiilor amenințătoare:

"Răspuns, desigur, va exista. Vom stabili cu exactitate cine a fost spatele acestor decizii la Chișinău, București, Budapesta, Bruxelles. Vom identifica persoanele care au luat aceste decizii. Sancțiunile noastre vor fi pe măsură și foarte punctuale", a spus vicepremierul de la Moscova într-un interviu. 

La București, declarațiile lui Rogozin au fost deja catalogate drept nepotrivite, de către ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu:

"Absolut nepotrivită, ca să nu folosesc alte cuvinte. (...) Eu nu aș intra într-un asemenea tip de retorică, eu cred că noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică și, în același timp, să facem ceea ce este necesar pentru a avea cât mai multă securitate și a putea și descuraja anumite acțiuni ostile. Și când am discutat de rachetele Patriot am spus foarte bine că ele reprezintă și un element care consolidează securitatea națională a României, dar și un element de descurajare a unor posibile acțiuni agresive. Eu nu cred că trebuie să facem din asta o discuție, am greși să încercăm noi prin tot felul de declarații să escaladăm declarațiile date de alții. Cred că este înțelept să ne vedem de treburile noastre și să ne vedem de programul nostru", a declarat Adrian Țuțuianu.