Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Clotilde Armand: Pensiile speciale, un concept original, marca PSD, la fel ca doctoratele în Apărare

Clotilde Armand propune desfiinţarea pensiilor speciale (Foto: Arhiva RFI)

Pensiile speciale trebuie anulate, declară la RFI Clotilde Armand, consilier local USR la Primăria Sectorului 1. Ea consideră că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pe această temă este neprofesionistă.

Clotilde Armand îl critică pe premier pe tema pensiilor speciale: “Domnul Tudose ne spune că este incredibil că s-a ajuns aici, trebuie să stopăm acest lucru. Eu vreau să-i reamintim cine ne-a adus aici. Dragnea şi Tudose au uitat brusc că erau membri PSD în 2015, când a fost adoptată această lege”.

Consiliera locală USR precizează că “pensiile speciale nu există în alte ţări. Este un concept original, unic în lume, marca PSD, la fel ca doctoratele în Apărare. Apoi, este profund nedrept ca statul să plătească pensii celor care nu au contribuit la fondul de pensii. Propun, personal, anularea pensiilor care nu sunt bazate pe contribuţii, adică aceste pensii speciale. Pensiile de stat sunt plafonate, de exemplu, în America şi în Franţa. În America, pensia de stat, “social security”, nu poate depăşi 2.600 de dolari, adică 10.000 de lei pe lună. În Franţa, pensia de bază este plafonată la 1.500 de euro pe lună. Asta nu înseamnă că oamenii nu au alte pensii, dar eu vorbesc aici de pensia de stat”.

În opinia sa, “Ordonanţa pregătită de Guvern este făcută după chipul şi asemănarea celor mai mari finanţişti de partid din România, Olguţa Vasilescu şi Liviu Dragnea. Zero profesionalism şi multă disperare”.