Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vlad Alexandrescu: Referendumul intern va orienta viaţa USR în continuare

vlad_alexandrescu_referendum_intern_usr.jpg

Membrii USR sunt chemaţi la un referendum intern pe tema definiţiei familiei (Sursa foto: pixabay.com)
Membrii USR sunt chemaţi la un referendum intern pe tema definiţiei familiei (Sursa foto: pixabay.com)

Aproape jumătate dintre membrii USR au votat până marţi dimineaţă în cadrul referendumului intern. Anunţul a fost făcut la RFI de vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România Vlad Alexandrescu. Membrii formaţiunii sunt solicitaţi să spună dacă USR trebuie să aibă o poziţie ca partid în privinţa redefinirii familiei în Constituţie şi care ar trebui să fie acea poziţie.

Vlad Alexandrescu precizează că “până azi dimineaţă votaseră deja 40% din membrii Uniunii Salvaţi România din toată ţara. Mai sunt încă cinci zile şi la sfârşit vom anunţa rezultatele”.

Vicepreşedintele USR consideră că “e o decizie importantă, chiar dacă pare cumva redusă la un singur aspect, e o decizie care va orienta cumva viaţa partidului în continuare, pe o chestiune sensibilă, într-adevăr de societate, care însă angrenează foarte multe alte decizii, referitor la politica europeană, la clarificarea doctrinară a partidului”.

Vlad Alexandrescu propune un cod doctrinar al USR: “Eu lupt pentru unitatea doctrinară a USR şi sunt autorul, prin consultare internă masivă cu toţi membrii USR, cu platformele care s-au creat, a unui cod doctrinar, care se numeşte “USR viu” şi care enunţă principalele valori şi doctrina politică a partidului. Mi-aş dori ca această platformă doctrinară, acest cod doctrinar, să fie discutat până la viitorul Congres, care va avea loc probabil în octombrie şi să fie adoptat la acest Congres, pentru a crea tocmai o unitate doctrinară, o bază doctrinară de la care putem să plecăm mai departe”.

 
Vlad Alexandrescu, despre referendumul intern al USR