Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vize speciale pentru tinerii imigranți europeni după Brexit, recomandă un studiu

brexit.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Imigranții europeni de până în 30 de ani ar putea obține o viză specială care să le permită să lucreze în Marea Britanie după ieșirea efectivă din Uniunea Europeană.

Măsura aceasta reperezintă sugestia rezultată dintr-un studiu independent comandat de guvernul de la Londra și care este motivată de nevoia de a găsi forță de muncă specializată care să susțină economia britanică, scrie publicația El Mundo citată de Agerpres.

Printre avantajale ce au ieşit în evidenţă, după studiul elaborat de Comisia Consultativă asupra Imigrației,  este că tinerii sub 30 de ani au în fața lor mulți ani de viață activă și prin urmare vor plăti o perioadă îndelungată impozite statului. De asemena studiul remarcă faptul că tinerii reprezintă în același timp un risc mai redus pentru sistemul de asistență socială.

Ideea este inspirată din politicile privind imigrația practicate de Australia, Noua Zeelandă și Canada, țari cu o mai mare flexibilitate  față de imigranții lucrători temporari cu vârste de sub 30 de ani, și vine în întâmpinarea solicitărilor mediului de afaceri, care se teme că în urma Brexitului și a măsurilor de limitare a imigrației va fi îngreunată găsirea forței de muncă.

De altfel, guvernul de la Londra are deja un acord de acest timp cu cele trei țări amintite plus Japonia, ce permite tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani să obțină un loc de muncă în Marea Britanie.

În ceea ce privește imigrația provenită din statele Uniunii Europene, în raport se sugerează guvernului britanic ca după Brexit să accepte numai lucrătorii calificați. ''Teoria economică arată că este mai probabil ca imigranții să aducă beneficii economice atunci când abilitățile lor sunt diferite de cele ale populației locale'', explică autorii studiului.