Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Iordache: Parlamentul va face o anchetă privind scumpirea energiei

florin_iordache_parlamentul_ancheta_scumpire_energie.jpg

Autorităţile vor să afle de ce s-a scumpit energia electrică în ultima perioadă (Sursa foto: pixabay.com)
Autorităţile vor să afle de ce s-a scumpit energia electrică în ultima perioadă (Sursa foto: pixabay.com)

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache îi răspunde lui Mihai Tudose în privinţa anchetei parlamentare dorite de premier pe tema activităţii ANRE. Deputatul PSD spune la RFI că va exista fie o comisie de anchetă, fie o investigaţie realizată de comisiile de Industrii.

Va fi o anchetă parlamentară privind ANRE? “Fără îndoială, da. Eu sunt la Parlament, aştept de la premier această scrisoare. Fie se va constitui o comisie de anchetă, fie comisiile reunite de Industrii, pentru că din câte ştiu eu, ANRE-ul este în coordonarea comisiilor de Industrii, comisiile de Industrii de la Cameră şi de la Senat vor face o astfel de anchetă, să vadă ce se întâmplă, pentru că aşa cum ştiţi, ANRE-ul este în coordonarea Parlamentului”, precizează Florin Iordache.

Cu ce s-ar putea solda ancheta parlamentară? “Cu un răspuns de la ANRE, ce s-a întâmplat şi care este un răspuns cu date şi cu documente, de ce creşte preţul, care sunt factorii care au dus la aceste creşteri, dacă nu cumva e o incompetenţă din partea ANRE-ului. Deci sunt nişte răspunsuri pe care cei care coordonează activitatea trebuie să le dea”, spune vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

 
Florin Iordache, intervievat de Cosmin Ruscior, despre ancheta parlamentară asupra ANRE