Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nicușor Dan nu revine în Uniunea Salvați România

nicosor_dan.jpg

Image source: 
RFI

Preşedintele interimar al USR, Elek Levente, a făcut, luni, un apel către Nicuşor Dan să revină în formaţiunea politică, afirmând că, în opinia sa, el este „cea mai importantă persoană din partid”. Nicușor Dan spune însă că deocamdată își respectă cuvântul și nu revine în USR date fiind rezultatele referendumului intern.

„Acest referendum a fost un exerciţiu democratic. (...) După părerea noastră, din acest exerciţiu democratic Uniunea Salvaţi România iese mai întărită, mai puternică. Trebuie să fim conştienţi cu toţii că nu există, în urma acestui exerciţiu, învinşi şi învingători. A fost doar un exerciţiu democratic, după care trebuie să ne aşezăm toţi la aceeaşi masă şi să continuăm ce am început anul trecut. După această conferinţă, Biroul Naţional al partidului se va reuni într-o şedinţă extraordinară pentru a lua deciziile care se impun”, a declarat preşedintele interimar la USR.

De partea sa, fostul preşedinte al USR Nicuşor Dan a declarat, luni, la Parlament că nu va reveni într-un partid care „se pozitionează altfel decât în campania electorală”. „ Mă voi întoarce în USR atunci când convingerile mele sunt aceleaşi cu ale partidului. (...) Dacă la un moment dat partidul reconsideră şi spune că pe această chestiune nu are o poziţie unitară, atunci da, revin în partid. În acest moment, sunt în afara USR”, a declarat Nicuşor Dan. El a precizat că rămâne parlamentar şi că va colabora cu oricine. „Probabil că voi colabora ca parlamentar afiliat”, a mai spus Nicuşor Dan.

Peste jumătate dintre membrii USR, respectiv 52.7%, au votat pentru poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei, votul împotriva redefinirii familiei fiind majoritar, 864 de membri pronunţându-se în acest sens, anunţă formaţiunea, precizând că la referendumul intern încheiat duminică la ora 24:00, din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezenţa finală la vot fiind de 78%.