Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


USR încearcă o apropiere de Dacian Cioloş. “Platforma România 100, partener potenţial firesc”

Dacian Ciolos fost premier tehnocrat sefie UE.jpg

Foto: arhivă RFI
Dacian Ciolos ar putea fi primul si singurul român presedinte de grup politic în Parlamentul European
Image source: 
RFI

Uniunea Salvaţi România va organiza un referendum intern, pentru a decide dacă va colabora cu platforma România 100 a fostului premier Dacian Cioloş. Consultarea membrilor USR va avea loc în luna octombrie, fiind o iniţiativă a filialei din Mehedinţi.

Demersul USR vine după ce reprezentanţii Uniunii au votat la alt referendum, în proporţie de aproape 53%, să adopte o poziţie ca partid împotriva redefinirii familiei în Constituţie.

Purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Dan Barna, spune la RFI că din punctul său de vedere, o colaborare între USR şi platforma lui Dacian Cioloş ar fi un lucru firesc: “Personal, cred cu tărie că USR are nevoie să se extindă, să se dezvolte. Platforma România 100 este partenerul potenţial cel firesc şi natural, pentru că avem aceleaşi valori, avem o componentă similară de expertiză şi de viziune comună asupra României şi atunci această apropiere este una firească”.

“Tocmai de aceea a şi fost declanşat acest referendum, pentru că pare că există în cadrul partidului o susţinere semnificativă a acestei abordări de extindere a USR spre platforma România 100, partenerul proxim decent, cu valori europene, modernizator, cu oameni care au şi dovedit performanţă în perioada anterioară”, afirmă Dan Barna.

Dan Barna: ce urmează după referendumul USR privind modificarea Constituţiei?