Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adriana Săftoiu: Declaraţia lui Liviu Pop despre şcolile neautorizate este periculoasă

adriana_saftoiu_declaratie_liviu_pop_periculoasa.jpg

Un nou an şcolar, cu aceleaşi probleme (Sursa foto: pixabay.com)
Un nou an şcolar, cu aceleaşi probleme (Sursa foto: pixabay.com)

Deputatul PNL Adriana Săftoiu critică la RFI declaraţia ministrului Educaţiei, Liviu Pop, care spunea că în nici o şcoală neautorizată nu ar trebui lăsaţi copiii astăzi.

În opinia Adrianei Săftoiu, declaraţia lui Liviu Pop este “destul de periculoasă, pentru că în cazul în care am ţine cont de îndemnul ministrului, s-ar putea ca foarte mulţi copii să stea într-o vacanţă lungă de doi ani de zile, pentru că sunt foarte multe şcoli şi asta se ştie, inclusiv la nivelul Bucureştiului, care nu au sau nu ar primi o autorizaţie completă, dacă ar fi să ţinem cont de toate detaliile pe care ar trebui să le îndeplinească (...). E uşor populistă şi periculoasă declaraţia”.

“Mie mi se pare deja jenant, ruşinos, revoltător ca de fiecare dată să începem exact cu aceleaşi subiecte şcoala în România”, declară deputatul PNL.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus marţi într-o conferinţă de presă că în nici o şcoală neautorizată nu ar trebui lăsaţi copiii astăzi. El a precizat că se fac eforturi ca în doi ani să fie reabilitate toate unităţile de învăţământ cu probleme şi realizate construcţii noi, până acum fiind alocaţi pentru aceste acţiuni şase miliarde de lei.

 
Adriana Săftoiu, despre declaraţia lui Liviu Pop privind şcolile neautorizate