Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Emmanuel Macron şi-a început vizita în România

emmanuel_macron_vizita_romania.jpg

Preşedintele francez, Emmanuel Macron (Foto: Reuters/Pascal Rossignol/arhivă)
Preşedintele francez, Emmanuel Macron (Foto: Reuters/Pascal Rossignol/arhivă)

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a sosit joi la Bucureşti, pentru o vizită de câteva ore. El a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii oficiale, desfăşurate la Palatul Cotroceni.

Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis vor avea convorbiri tete-a-tete şi în plenul delegaţiilor oficiale.

Va fi semnat un Memorandum de înţelegere privind “Ground Based Air Defense Systems” pentru Forţele Armate Române, dintre MBDA Franţa şi Compania Naţională ROMARM S.A., filiala Electromecanica Ploieşti.

Va fi semnată de asemenea Declaraţia între Airbus Helicopters şi IAR S.A. Braşov privind contractul general semnat pe 12 aprilie 2017.

Un alt document care va fi semnat în prezenţa celor doi şefi de stat este Declaraţia de intenţie privind cooperarea româno-franceză pe subiecte europene de interes comun.

Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron au programată o conferinţă de presă comună la ora 14.30.

Preşedintele francez va fi primit apoi la Vila Lac 1 de premierul Mihai Tudose, după care va participa la o recepţie a comunităţii franceze, la ambasadă.

Cei doi preşedinţi vor merge la 17.30 la Muzeul Satului din Bucureşti, după care Emmanuel Macron se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii oamenilor de afaceri francezi.

Preşedintele Franţei va participa la 19.30 la o recepţie oferită de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, urmând să plece din România spre Bulgaria în cursul serii.