Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dragnea: ”Sistemul de justiție nu trebuie să se învârtă în jurul lui Iohannis. Nici al lui Kovesi, nici al lui Lazăr”

dragnea_declaratii.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Liviu Dragnea: „Dumneavoastră aveţi impresia că România trebuie să meargă înainte sau înapoi numai după ce dorinţe are Klaus Iohannis? Nu. Sistemul de justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazăr”.

Noi reacții ale PSD în cazul proiectului de legi ale justiției prezentat de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că ministrul nu ar trevui să facă un pas înapoi și a precizat că sistemul de justiţie din România nu trebuie să se învârtească în jurul lui Klaus Iohannis, a șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi sau în jurul procurorului General, Augustin Lazăr.

„Să ieşim dintr-o confuzie, confuzie generată de năpustirea împotriva ministrului Justiţiei doar pentru nişte principii enunţate. Niciunul să nu uite un lucru: Parlamentul va decide, orice lege se aprobă în Parlament. Nu ştiu cine taie, cine vrea să pună, ce instituţie, dar în final Parlamentul va decide, după o dezbatere foarte serioasă şi legea nu poate deveni lege decât dacă va fi promulgată de preşedintele României. Deci, până atunci mai este”, a spus Liviu Dragnea, citat de news.ro.

„Dumneavoastră aveţi impresia că România trebuie să meargă înainte sau înapoi numai după ce dorinţe are Klaus Iohannis? Nu. Sistemul de justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazăr. Sunt nişte principii enunţate, vor fi nişte texte ale unor proiecte de legi şi vor fi dezbătute foarte serios. Şi dacă în final majoritatea parlamentară va decide într-un fel, aia vom susţine, dar după argumente foarte serioase”, a mai spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a adăugat că „niciodată” nu va fi de acord ”să dea înainte sau înapoi după dorinţele sau supărările unuia sau altuia care este vremelnic într-o funcţie şi care e speriat că poate ar pierde nişte pârghii”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut un pas înapoi, vineri dimineaţă, în privința acestui proiect. Oficialul  a spus că nu va da forma finală şi nu va trimite mai departe proiectul privind legile justiţiei până când nu va avea toate punctele de vedere exprimate pe fiecare propunere, arătând că "societatea trebuie să spună ce e bine şi ce nu este bine" din ceea ce a propus.