Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Victor Ponta, la RFI: Referendumul de redefinire a familiei, un populism ieftin

victor_ponta.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Victor Ponta

Victor Ponta, despre referendum: ”Este doar o formă de populism ieftin. Vă întreb, este în acest moment în România o problemă pe această temă. Se întâmplau zi de zi căsătorii între persoane de același sex și simte nevoia dl Dragnea să ia măsuri? 

Fostul premier spune că această decizie este populistă și că nu aceasta este problema României în prezent.

Victor Ponta a precizat că acest referendum nu aduce niciun beneficiu României pe termen lung, ba dimpotrivă vine cu ”probleme pe care nu trebuia să le avem”.

”Problema asta cu referendumul, cu familia tradițională – nu cred că asta era problema României. Cred că, sigur, e o majoritate covârștioare care e pentru familie tradițională, dar nu mi s-a părut că din cauza asta nu se pot face autostrăzi sau nu se pot face școli sau nu avem noi bani la buget. Subiecte false, populiste, care merg mână în mână cu ideea unei prese care e destul de limitată la chestiunile astea populiste, dar care pe termen mediu și lung nu ne aduc niciun beneficiu, dimpotrivă ne aduc probleme pe care nu trebuia să le avem”.

Întrebat dacă acest referendum este o formă de a distrage atenția de la problemele economice și de la modificările legilor justiției, Victor Ponta a declarat că este o formă de un populism ieftin.

”Este doar o formă de populism ieftin. Vă întreb este în acest moment în România o problemă pe această temă. Se întâmplau zi de zi căsătorii între persoane de același sex și simte nevoia dl Dragnea să ia măsuri? Plus că acum vin din interiorul politicii, din păcate și al conducerii PSD. Nu cred, nici Liviu Dragnea, nici alții, nici eu nu suntem cei care să dăm lecții de moralitate poporului roman. Știți cum se spune: uită-te întâi în ochiul tău și după aceea în al altora. Dar e un subiect care, repet, nu ne rezolvă niciuna dintre probleme, ne creează așa o impresie falsă și de a doua zi, după referendum, o să fie mai mulți bani de salarii și pensii? Nu cred”, a conchis Victor Ponta.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă seara, la Mamaia, că s-a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în această toamnă.