Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dumitru Buzatu (PSD), la RFI: Să fim înțelegători în materie de taxe dacă dorim ca economia să funcționeze

Dumitru Buzatu PSD proteste.jpg

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu
Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu

”Să fim foarte înțelegători în materie de taxe și impozite dacă dorim ca economia să funcționeze, dacă dorim ca diversele segmente ale statului să fie susținute și să funcționeze.”

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu explică la RFI că majorările salariilor sau investițiile în armată nu pot fi susținte dacă nu ”suntem înțelegători în materie de taxe și impozite”.

”Să fim foarte înțelegători în materie de taxe și impozite dacă dorim ca economia să funcționeze, dacă dorim ca diversele segmente ale statului să fie susținute și să funcționeze. Nu putem să cerem bani la învățământ fără taxe, nu putem să utilizăm capacitatea noastră militară și s-o modernizăm în permamnență fără taxe și impozite, nu putem să creștem salariile în sectoarele bugetare, mai ales că sunt unele care sunt foarte virulente, fără să avem taxe”, afirmă social-democratul.

”Eliminăm unele taxe, altele trebuie remodelate datorită modului defectuos în care au fost gestionate”, a mai spus președintele Consiliului Județean Vaslui, explicând decizia Guvernului de a introduce taxe noi în paralel cu creșterea salariilor.

Oficialul a adăugat că nu ar trebui cultivată ”iluzia aceea destul de vulgar argumentată că toate cheltuielile trebuie să crească și taxele, în același timp să scadă.”

Potrivit lui Dumitru Buzatu, dacă cineva merge pe o astfel de viziune economică, ar trebui să ceară votul și să guverneaze multă vreme.

”Creșterea economică se resimte prima dată la nivelul cel mai banal al salariilor. Dacă va amintiți, de fiecare dată când a guvernat vreun guvern de dreapta fie că a fost primul Guvern al Alianței DA, fie că au fost guvernele succesive ale domnului Băsescu, de fiecare dată s-au înregistrat nenumărate taxe și impozite, poveri fiscale au fost puse pe spinarea oamenilor și, de asemenea, în mod efectiv au scăzut și salariile.  Lucrurile acestea au afectat bunăstarea oamenilor în sensul negativ. În același timp, în timpul Guvernului (Guvernul Tudose n.r.) dacă cresc salariile, sigur că nivelul acestei bunăstări, atât cât este în România, a crescut”, a spus Dumitru Buzatu, comentând afirmația premierului Tudose potrivit căreia ”de fiecare dată când PSD a fost la guvernare, a adus bunăstare şi o economie solidă”.

”Politica fiscală, numărul taxelor, diferitele aspecte economice care sunt taxate sunt la latitudinea Guvernului. De foarte multe ori și foarte multe Guverne fac acest lucru fie pentru a stimula, fie pentru a frâna anumite procese care se petrec în economie. (…) Este o dinamică permanentă a taxelor că, iarăși, nu aș vrea să cultivăm iluzia aceea destul de vulgar argumentată că, domnule, toate cheltuielile trebuie să crească și taxele, în același timp să scadă. Dacă există o asemenea viziune economică la cineva, eu cred că el ar trebui să ceară votul cetățenilor și să guverneze multă vreme”, a adăugat șeful CJ Vaslui.

”Depinde ce înțelegeți din acest – nu mai introducem taxe – în măsura în care eliminăm taxe, unele dintre ele rămân eliminate definitiv, altele dintre ele trebuie remodelate datorită felului defectuos în care au fost gestionate”, a conchis acesta.

 

 

 

 

 
Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu