Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Claudiu Năsui la RFI, despre rectificarea bugetară: Se dorește foarte tare o rectificare pozitivă

bani.jpg

Image source: 
pixabay.com

”Sunt mai multe motive (întârzierea rectificării bugetare n.r.)  în primul rând pentru că se dorește foarte tare să se facă o rectificare pozitivă, așa cum ne-a spus premierul României, și lucrurile acestea nu prea sunt susținute de cifre. Statul român are probleme de lichidități, vedem foarte bine cum ministere încep să aibă probleme cu plata salariilor.”

Deputatul USR, Claudiu Năsui, explică la RFI motivele pentru care Guvernul întârzie să vină cu rectificarea bugetară.

Potrivit acestuia, Guvernul își dorește foarte tare o rectificare pozitivă, numai că acest lucru pare infirmat de cifre.

Claudiu Năsui, membru în Comisia de Buget Finanțe din Camera Deputaților, a precizat că statul are probleme de lichidități. Exemplul cel mai clar este de la Ministerul Apărării care are probleme cu plata salariilor.

”Sunt mai multe motive (întârzierea rectificării bugetare n.r.)  în primul rând pentru că se dorește foarte tare să se facă o rectificare pozitivă, așa cum ne-a spus premierul României, și lucrurile acestea nu prea sunt susținute de cifre. Statul român are probleme de lichidități, vedem foarte bine cum ministere încep să aibă probleme cu plata salariilor. E prima oară în România când chiar se dă un comunicat în care se spune că salariile nu vor fi plătite la timp, soldele militarilor, am văzut bine Ministerul Apărării care nu poate să mai susțină aceste costuri. Și atunci, această rectificare nu are cum să fie pozitivă, sau dacă va fi pozitivă trebuie să fie printr-un artificiu. Alt motiv este faptul că este o negociere între celelalte ministere, fiecare încercând să-și tragă de partea lui partea leului și aici negocierea este îngreunată de faptul că premierul României oficial, dl Tudose, este dublat de un alt premier neoficial, dl Dragnea, care poate are alte priorități și care a înregunat tot acest proces. Și, iată, ne aflăm în luna septembrie, în luna a noua, fără să fi avut rectificare bugetară și cu probleme inclusiv pentru cheltuiele structurale ale statului, cheltuielile cu salarii în speță”, a spus Claudiu Năsui.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la Parlament, că rectificarea bugetară va fi una pozitivă şi o va prezenta până la sfârşitul lunii septembrie. 

Între timp, șeful Guvernului i-a convocat, miercuri, la Palatul Victoria, pe miniştri pentru a discuta despre rectificarea bugetară. Totodată, premierul vrea să se că nu vor mai fi cazuri similare cu cel de MApN.