Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac: Vom susţine moţiunea simplă pe justiţie, se întâmplă lucruri extrem de grave

eugen_tomac_motiune_simpla_justitie.jpg

Deputaţii votează miercuri moţiunea simplă pe justiţie (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Deputaţii votează miercuri moţiunea simplă pe justiţie (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Votul asupra moţiunii simple pe justiţie va fi dat miercuri în Camera Deputaţilor. Documentul iniţiat de PNL şi USR acuză Puterea PSD-ALDE că vrea să subordoneze politic justiţia, prin modificările aduse legilor din acest domeniu. Parlamentarii Partidului Mişcarea Populară vor susţine şi ei moţiunea, declară la RFI liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac.

Deputatul PMP spune că parlamentarii formaţiunii sale vor vota moţiunea simplă pe justiţie: “Vom susţine această moţiune. Aşteptăm un răspuns la două întrebări. De ce ministrul Justiţiei actual susţinut de PSD şi ALDE să aplice o serie de modificări la legislaţia în ceea ce priveşte justiţia a ajuns în luminăţia domniei sale la concluzia că preşedintele care este neutru politic trebuie scos din mecanismul de numire a şefilor de Parchete (…). Şi mai există o altă problemă extrem de gravă şi anume mutarea sub control politic a Inspecţiei Judiciare”.

“Nu poţi să numeşti şefi de Parchete cu binecuvântare de la partid (…). Este un lucru foarte grav şi se va ajunge la situaţia pe care România o avea înainte de 2004, când am văzut în celebrele stenograme, la şedinţele din Kiseleff ale PSD se discuta despre dosare şi despre direcţii pe care trebuie să le dea ministrul Justiţiei în ceea ce priveşte anchetarea unor politicieni. Lucruri foarte grave”, afirmă Eugen Tomac.

“Data trecută, s-a întâmplat că au decis noaptea, ca hoţii. Astăzi, se întâmplă totul la vedere, însă cu o aroganţă ieşită din comun, pentru că inclusiv la aceste două întrebări pe care le-am ridicat ieri în plenul Parlamentului, Ministerul Justiţiei nu a vrut să răspundă (…). Nu contează ce se discută, contează ce au decis ei”, conchide parlamentarul.

Eugen Tomac, despre moţiunea simplă pe justiţie
474