Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tomac: Afirmaţiile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir sunt extrem de grave, instituţiile trebuie să se mişte rapid

tomac_afirmatii_fost_ofiter_sri_daniel_dragomir_grave.jpg

Eugen Tomac cere clarificări, după declaraţiile unui fost colonel SRI (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac cere clarificări, după declaraţiile unui fost colonel SRI (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

Instituţiile statului trebuie să se mişte rapid şi să clarifice situaţia, după declaraţiile făcute de fostul colonel SRI Daniel Dragomir. Iată ce spune la RFI preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

Liderul deputaţilor PMP consideră că “aceste afirmaţii pe care le face un fost angajat al SRI sunt de o gravitate mare, motiv pentru care trebuie să privim, cel puţin politicienii, cu multă atenţie ceea ce se întâmplă, dintr-un motiv foarte simplu, pentru că nu sunt simple afirmaţii politice sau comentarii jurnalistice, ci sunt făcute de un om care a fost în interiorul sistemului şi sigur că trebuie privită problematica ţinând cont de toate aspectele şi de contextul în care se află domnia sa, dar şi de poziţiile pe care le-a avut”.

“Instituţiile responsabile trebuie să clarifice lucrurile cât mai rapid şi să nu le lase, aşa cum se mai întâmplă în foarte multe cazuri, să rămână undeva în zona de neclaritate şi de lucruri care pot fi ţinute la ascuns. Instituţiile trebuie să se mişte rapid, pentru a clarifica lucrurile”, spune Eugen Tomac.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a făcut recent o serie de dezvăluiri la România TV. El a susţinut între altele că rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise de ofiţerii SRI şi că politicieni, oameni de afaceri şi jurnalişti au fost interceptaţi ani de zile.

Eugen Tomac, despre afirmaţiile fostului colonel SRI Daniel Dragomir
461