Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîţu (PNL): Voi cere o comisie de anchetă privind rectificarea bugetară

florin_citu_pnl_comisie_ancheta_rectificare_bugetara.jpg

Florin Cîţu cere lămuriri privind rectificarea bugetară (Sursa foto: site PNL)
Florin Cîţu cere lămuriri privind rectificarea bugetară (Sursa foto: site PNL)

Guvernul sacrifică investiţii şi sectorul privat, pentru a recompensa o parte a electoratului şi baronii locali. Iată ce spune la RFI vicepreşedintele PNL Florin Cîţu, care solicită o comisie de anchetă privind rectificarea bugetară aprobată miercuri de Cabinetul Tudose.

Florin Cîţu cere Ministerului de Finanţe să clarifice dacă rectificarea bugetară este pozitivă sau negativă: “Eu cred că avem premisele şi voi cere Partidului Naţional Liberal să solicite o comisie de anchetă exact pe principiile pe care Liviu Dragnea le-a folosit când a cerut o comisie de anchetă pentru rectificările bugetare de anul trecut. Ne aflăm în aceeaşi situaţie şi pentru a elucida aceste lucruri voi cere PNL să solicite o comisie de anchetă, prin care vom avea şi Curtea de Conturi, vor veni şi cei de la Ministerul de Finanţe, vom avea cifrele pe masă şi vom elimina această dilemă, dacă trebuia să fie rectificare bugetară negativă sau pozitivă sau ce fel de rectificare este”.

Ministrul de Finanţe va fi audiat în comisia de buget a Senatului. Vicepreşedintele comisiei Florin Cîţu vrea să înţeleagă mai bine “decizia de a tăia cele 10,6 miliarde de la investiţii în acest an, pe de o parte, de a lua cele 3,3 miliarde de la companiile de stat profitabile, singurele câteva companii profitabile, care aveau bani pentru dividende sau bani puşi deoparte pentru investiţii şi creşterea cu 8 miliarde a salariilor şi a asistenţei sociale. Se pare că sacrificăm viitorul pentru nişte decizii pe termen scurt, decizii politice (…). Doar pe termen scurt sunt interesaţi de ce se întâmplă şi aruncă la gunoi viitorul (…). Sacrificăm investiţii şi sectorul privat, pentru a recompensa o parte a electoratului şi bineînţeles, prietenii şi baronii locali, pentru că şi acolo se vor duce bani”.

 
Florin Cîţu, despre comisia de anchetă privind rectificarea bugetară