Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Pârvulescu: Suntem pregătiți pentru Schengen, dar pentru zona euro nu există semnale pozitive

cristian-parvulescu.jpg

Politologul Cristian Pârvulescu

Cancelarul social-democrat austriac Christian Kern şi ministrul său conservator de Externe, Sebastian Kurz, au respins viziunea preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, exprimată în discursul său programatic cu privire la extinderea către est a zonelor euro şi Schengen.

La 10 de ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România este pregătită din punct de vedere tehnic să acceadă la  zona liberă de circulație a persoanelor spune la RFI Cristian Pârvulescu. Situația este, însă cu mult diferită în ceea ce privește zona euro.

Analistul politic este de părere că relaxarea bugetară de care a dat dovadă guvernul de la București ar putea crea probleme în privința zonei euro.

Dincolo de situația internă, contează și reacțiile partenerilor noștri din Uniune. Cristian Pârvulescu atrage atenția că deși declarațiile liderilor austrieci pot fi puse pe seama apropiatelor alegeri trebuie luat în considerare și faptul că această ostilitate ar putea să se mențină și după încheierea campaniei electorale