Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O nouă ”tendință” în politica românească?

anton_prieten_badalau.jpg

Marin Anton și Niculae Bădălău, prieteni
Marin Anton și Niculae Bădălău, prieteni
Sursa imaginii: 
opiniagiurgiu.ro

Un nou scandal, cu violență fizică, apare în peisajul politic românesc. Deputatul PNL Marin Anton susține că ar fi fost lovit cu pumnul de către preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău. Acesta neagă incidentul.

Incidentul ar fi avut loc la o nuntă, a declarat, pentru Realitatea TV, deputatul Marin Anton, și vine la scurt timp după bătaia într-un studiou de televiziune între Mirel Palada, fost purtător de cuvânt în cabinetul Ponta, și senatorul USR Mihai Goțiu.

Preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău a declarat, duminică, referindu-se la acuzaţiile liberalului Marin Anton potrivit cărora l-ar fi lovit, că a avut un schimb de replici cu acesta şi că detestă violenţa, apreciind că liberalul are frustrări şi că vrea să devină vedetă.

Afirmaţiile lui Bădălău au fost susţinute şi de preşedintele CJ Giurgiu, Marian Minea, care a susţinut că Marin Anton nici măcar nu fusese invitat la nunta la care a avut loc incidentul şi că are antecedente în judeţ.

”Pur şi simplu nu am avut decât un schimb de replici cu domnul Anton. Nu ştiu de unde a ieşit toată povestea asta. Nu sunt de acord cu violenţa, detest violenţa”, a susţinut Bădălău la Antena 3, declarându-se ”stupefiat vizavi de ceea ce se spune, pentru că acolo erau 500 de martori”.

Liderul PSD a ţinut să sublinieze că nu este un om violent. ”Nu l-am lovit, frustrările dânsului politice, provocările pe care le face, nu le înţeleg”, a adăugat Bădălău, spunând că detestă inclusiv violenţa verbală şi că schimbul de replici cu Marin Anton a durat câteva secunde. ”Dânsul vrea să devină vedetă”, a apreciat Niculae Bădălău, adăugând că nu a fost încă la poliţie, dar că va merge dacă va fi chemat.

Marin Anton a depus plângere la Poliţie, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru ameninţare, loviri şi alte violenţe. Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Giurgiu au declarat că s-a deschis un dosar de cercetare penală în urma unei reclamaţii primite în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

”La ora 00.20, un bărbat de 57 de ani din Grădinari, judeţul Giurgiu, a depus o reclamaţie la sediul Poliţiei Municipiului Giurgiu, afirmând că a fost victima unei agresiuni fizice săvârşite de un bărbat din Bolintin Vale. Fapta s-a produs într-un restaurant, în care cei doi participau la un eveniment privat”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Giurgiu.

Potrivit acestora, se fac cercetări pentru loviri şi alte violenţe, dar şi pentru amenințare. ”Dosarul va fi înaintat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dată fiind calitatea persoanei reclamate”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Giurgiu.

Cei doi participau la o nuntă, într-un restaurant din localitatea Comana, Giurgiu, iar surse apropiate incidentului spun că ”pe fondul unor discuţii neprincipiale, Niculae Bădălău i-a dat o palmă liberalului Marin Anton”.