Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Budapesta va respecta decizia CJUE privind cotele de refugiați, spune un oficial ungar

parlamentul-budapesta-foto-reuters.jpg

Parlamentul de la Budapesta. Foto: Reuters

Secretarul de stat Krisztian Kecsmar din cadrul ministerului ungar al Justiției a declarat că țara sa va respecta  decizia recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) privind cotele obligatorii de refugiați introduse de blocul comunitar, informează Agerpres citând agenția MTI.

Ungaria va respecta decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind cotele obligatorii de refugiaţi introduse de blocul comunitar, anunță secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Krisztian Kecsmar.

Executivul de la Budapesta acceptă astfel, după o dispută care a generat tensiune, schema obligatorie care urmărește redistribuirea între statele membre a 120.000 de refugiați din Italia și Grecia.

Oficialul ungar a precizat că a informat Comisia de afaceri europene a Parlamentului de la Budapesta în legatură cu decizia Curții de Justiție prin care era respinsă plângerea Ungariei și a Slovaciei de a anulare a schemei de cote.

Decizia prin care Ungaria e nevoită să adopte măsuri suplimentare nu este obligatorie a mai spus Krisztian Kecsmar.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit de asemenea că decizia privind schema de cote este aplicabilă numai până la 26 septembrie, a adăugat el.