Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trump ameninţă că va distruge în întregime Coreea de Nord în cazul unui atac

trump.jpg

Image source: 
PIXABAY.COM

Preşedintele american Donald Trump a amenințat marți, în discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, că, în cazul unui atac la Phenianului, va distruge în întregime Coreea de Nord. Trump a vorbit despre un "regim vicios" și l-a numit pe liderul nord-coreean Kim Jong-un "omul rachetă". 

 

"Statele Unite au răbdare. Dar dacă suntem forțați nu avem alte soluție decât să distrugem Coreea de Nord, suntem gata, vrem și putem dar să sperăm că nu va fi cazul. Denuclearizarea e singura soluție. Mulțumesc Chinei și Rusiei că s-au alăturat celorlalți membria ai Consiliului de Securitate pentru noi sancțiuni" - a spus președintele american în primul său discurs la Adunarea Generală a ONU.

În același discurs, Trump a criticat, din nou, acordul nuclear cu Iranu, afirmând că este o rușine și unul din cele mai proaste negociate de SUAl:

"A venit vremea ca toată lumea să ni se alăture(...) Iranul trebuie să elibereze cetățenii americanii și alți prizonieri politici și oprească finanțarea terorismului. (...) Poporul iranian trebui să aleagă dacă își urmează conducătorii criminali sau nu."