Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


MAE: Legea Educației din Ucraina e contrară felului în care a evoluat relația cu România

victor_.jpg

Sursa imaginii: 
Foto:Andrei Drăghici

Adoptarea Legii Educației din Ucraina este o dezamăgire pentru București spune la RFI Victor Micula, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. El remarcă faptul că nu a existat o consultare adevărată cu minoritățile etnice pe această temă, iar partea ucrainieană nu a răspuns favorabil până acum solicitărilor de la București.

Parlamentul României, reunit în ședință comună, a adoptat miercuri în unanimitate o declarație prin care cere Ucrainei să soluționeze rapid situația învățământului în limbile minorităților ca urmare  a noii Legi a educației din această țară, care potrivit comunității românești restrânge drepturile de studiu în limba maternă.

Decizia Ucrainei este contrară felului în care a evoluat relația bilaterală în ultimii trei ani cu România, spune la RFI Victor Micula, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Întrebat dacă România va regândi sprijnul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, Victor Micula a răspuns că autoritățile de la București se gândesc la viitorul românilor din statul vecin, de aceea se apelează în primul rând la sprijinul Consiliului Europei și al OSCE.