Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Phenianul amenință cu un test nuclear ”fără precedent”

kim_principal.jpg

Sursa imaginii: 
www.rfi.fr

Coreea de Nord își întețește retorica războinică la adresa SUA, după ce președintele american Donald Trump a amenințat că va distruge acest stat asiatic. Ministrul nord-corean de Externe a declarat că țara sa pregătește un test nuclear fără precedent. Anterior, liderul de la Phenian, Kim Jong-un, l-a amenințat pe Trump cu cele mai dure reacţii, pentru a-l face să plătească scump pentru amenințări.

Coreea de Nord a ameninţat, vineri, că ar putea testa o bombă cu hidrogen în oceanul Pacific, după ce preşedintele american Donald Trump a spus că va distruge ţara izolată, relatează agenția Reuters.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, a declarat, într-un interviu televizat, că testul pe care l-ar putea face Phenianul ar putea fi de o amploare fără precedent.

La scurt timp, Japonia, singura ţară care a suferit vreodată un atac nuclear, a descris ameninţarea drept “complet inacceptabilă”.

Anterior, liderul nord-coreean Kim Jong-un afirmase, la televiziunea de stat, că declaraţiile lui Donald Trump, pe care îl numeşte nebun, l-au convins că a ales calea cea bună, pe care trebuie să o urmeze până la capăt. El l-a amenințat pe preşedintele SUA cu cele mai dure reacţii, pentru a-l face să plătească scump.

Liderul de la Phenian a încheiat spunând că în mod cert îl va îmblânzi pe americanul "nebun şi senil".

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur, la ONU, Coreea de Nord, pe care a catalogat-o drept ”un regim vicios”, ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a înhămat la ”o misiune sinucigaşă”, a spus preşedintele american în primul său discurs în faţa membrilor Adunării Generale a ONU, catalogându-l din nou pe Kim drept ”omul-rachetă” (”Rocket-Man”).

De asemenea, Trump a îndemnat comunitatea internaţională să coopereze la izolarea Coreei de Nord, el semnând totodată un ordin care înăsprește sancţiunile vizând Coreea de Nord, pentru programul său nuclear care amenință pacea mondială, program întețit în ultima perioadă prin mai multe teste nucleare.