Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Korodi: Guvernul poate reînfiinţa Liceul Catolic din Tg. Mureş, fără nici o problemă

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, salută discuţia dintre Liviu Dragnea şi Viktor Orban pe tema Liceului Catolic din Tg. Mureş. El spune la RFI că situaţia poate fi rezolvată „printr-o acţiune guvernamentală coerentă”.

Attila Korodi declară că „este salutară discuţia lor, pentru simplul motiv că această situaţie poate fi rezolvată printr-o acţiune guvernamentală coerentă, asta spunem deja de nouă luni de zile de când s-a cristalizat situaţia de la Târgu Mureş. Este bine că preşedintele Dragnea a discutat cu premierul Orban, este bine că Ungaria a făcut un pas înapoi şi va susţine mai departe România la candidatura la OECD”.

„Sunt convins că Guvernul în condiţiile actuale ale legii educaţiei, poate să reînfiinţeze liceul catolic de la Tg. Mureş fără nici o problemă, fără să se uite la situaţia care este la ora actuală la problematica şcolii, liceului, pentru că o reînfiinţare nu merge împotriva nici unei acţiuni care este îndreptată împotriva înfiinţării primului liceu de către DNA”, spune deputatul UDMR.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat sâmbătă că a vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orbán şi au convenit că partea română va rezolva problema de la Liceul Catolic din Târgu Mureş, iar Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Ungaria a anunţat oficial pe 8 septembrie că nu susţine aderarea României la OCDE, motivul invocat fiind închiderea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

Scandalul are la bază o decizie a Tribunalului Mureş din luna iunie, prin care a fost anulată o decizie din 2014 a Inspectoratului Şcolar Mureş, ce reglementa înfiinţarea noii unităţi şcolare.

 
Attila Korodi, despre discuţia Liviu Dragnea-Viktor Orban privind Liceul Catolic din Tg. Mureş