Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raluca Turcan: PSD are în ADN-ul său atacarea justiţiei

raluca_turcan_psd_atacare_justitie.jpg

Raluca Turcan critică PSD în contextul dosarului Belina (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)
Raluca Turcan critică PSD în contextul dosarului Belina (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)

PSD face un zid de protecţie politică în jurul miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Iată ce spune la RFI vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care comentează refuzul celor două de a-şi da demisia din Guvern, în contextul dosarului Belina.

În opinia deputatului PNL Raluca Turcan, „ceea ce face PSD acum este un zid de protecţie politică, încearcă să sugereze că este o conspiraţie împotriva lor şi să blocheze ancheta procurorilor”.

Ea precizează că „în state democratice, demisia nu înseamnă acceptarea vinovăţiei, ci practic să scoţi funcţia pe care o ocupi din controversa publică. Din această perspectivă, demisia ar fi fost gestul cel mai firesc”.

Liderul deputaţilor liberali anunţă că „PNL a decis ieri în unanimitate că va vota pentru solicitarea DNA de ridicare a imunităţii şi pentru ca ancheta să-şi urmeze cursul. Ceea ce este deranjant pentru cetăţeanul de rând este faptul că PSD încearcă să joace acum totul politic”.

Întrebată dacă DNA nu are în prezent o problemă de credibilitate, Raluca Turcan a răspuns: „Mi-e greu să spun dacă are o problemă de credibilitate. Cu certitudine pot să afirm că sunt unii care se străduiesc ca DNA-ul să ajungă să aibă o problemă de credibilitate. Această guvernare este dominată de interesele personale ale liderilor PSD (...). Este în ADN-ul PSD-ului să atace justiţia”.

Raluca Turcan, despre dosarul Belina