Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Conducerea TVR a fost demisă de Parlament

Petrisor Obae TVR mamut modificare lege.jpg

Un nou șef la TVR, aceleași probleme (Sursa foto: site TVR)
Un nou șef la TVR, aceleași probleme (Sursa foto: site TVR)

Raportul de activitate al Societății Române de Televiziune pe anul 2016 a primit miercuri vot negativ în plenul celor două Camere ale Parlamentului. Altfel spus, conducerea TVR a fost demisă.

ACTUALIZARE: Comisiile de cultură ale Parlamentului au validat-o în unanimitate pe Doina Gradea pentru postul de director general interimar al televiziunii publice, pentru un mandat de şase luni. Doina Gradea a lucrat două decenii în Pro TV, sub conducerea lui Adrian Sârbu. Ea s-a alăturat televiziunii publice în ianuarie 2016.

 

Preşedintele-director general al TVR, Irina Radu, şi-a pierdut funcţia, după votul de miercuri al Parlamentului.

Președintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a prezentat în plen decizia de respingere a raportului de activitate al SRTv de către comisiile reunite, hotărâre luată pe 19 septembrie.

La acea dată, parlamentarii PNL s-au retras de la ședință. În plenul reunit, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a reafirmat că este pentru prima dată când în plenul celor două comisii reunite de cultură, raportul unei instituții de o asemenea importanță a fost dezbătut “pe repede înainte”.

“Rapoartele au ajuns din primăvară, au stat aproape patru luni de zile până să ajungă la comisie și au termen din aprilie”, i-a răspuns Radu Preda.

Să menţionăm că actualul Consiliu de Administraţie al TVR a fost numit înaintea ultimelor alegeri parlamentare şi nu reflectă configuraţia noului Legislativ.