Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce a fost demisă Irina Radu de la conducerea TVR?

de_ce_demisa_irina_radu_tvr.png

Irina Radu, demisă din fruntea TVR
Irina Radu, demisă din fruntea TVR

Demiterea conducerii TVR este un gest iresponsabil. Iată ce crede analistul media Iulian Comănescu, după ce plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri raportul de activitate al Televiziunii Publice pe anul trecut. În locul Irinei Radu, în postul de director general interimar a fost numită Doina Gradea, care a activat două decenii la Pro TV.

Iulian Comănescu spune la RFI că senatorii şi deputaţii au dat dovadă de iresponsabilitate: „Votul din Parlament mi se pare iresponsabil în chestiunea Consiliului de Administraţie, fie şi numai pentru că PSD-ul, care are principala responsabilitate este cel care s-a luptat acum un an şi ceva s-o impună pe Irina Radu ca preşedinte-director general”.

„Ce pot spune despre Irina Radu e că deşi în urma a ceea ce s-a întâmplat acum un an şi ceva s-a vopsit destul de tare în culorile PSD, nu cred că are ceva să i se reproşeze foarte tare. Aşa că singura speculaţie (...) este că TVR-ul care stă acum pe un buget frumuşel, pe un cadou guvernamental, de când nu mai este finanţată din abonamente, trebuie să aibă nişte locuri la nivel înalt vacante şi o serie de oameni clienţi ai partidelor trebuie să înceapă să cheltuiască banii ăia cu folos. Folos personal, precizez”, declară analistul media.

 
Iulian Comănescu, despre demiterea conducerii TVR