Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Politicianul miștocar

stela_giurgeanu.jpg

Stela Giurgeanu
Image source: 
Dilema Veche

Am început să scriu acest articol de la întrebarea: „Cum își permite?”

Pentru că zilele trecute, după furtuna care a lovit Timișoara, făcînd zeci de victime, printre care 8 oameni și-au pierdut viața, premierul Mihai Tudose a găsit de cuviință să întrebe, așa, ca la mișto, într-o emisiune TV: „Ce vreți, să dăm o lege ca să nu mai bată vîntul?”

Mi-am dat însă seama că întrebarea „cum își permite?” mi-am pus-o de prea multe ori. În siajul Colectivului, printre puzderia de declarații și luări de poziție, țin minte că Aurelian Pavelescu, criticînd decizia Președintelui de a decreta doliu național, a scris pe pagina sa de Facebook (declarații șterse ulterior) că în cluburile bucureștene există sute de mii de tineri „care cultivă un fel de anarhism” consumînd în exces „alcool, nicotină, chiar droguri, în ritmuri demenţiale, cu sonor la maxim, care zguduie creierul, la propriu” – cu alte cuvinte, de ce să decretăm doliu național pentru niște descreierați?

La fel am reacționat la declarațiile fostului deputat PSD de Argeș, Cătălin Rădulescu, privind demonstranții antiguvernamentali din iarnă. „De ce mai stau acolo ca proștii? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”, adăugînd că își dorea să pună pe ei tunurile cu apă. Mai mult, a spus că are și o mitralieră pe care ar fi fost pregătit s-o folosească – încercînd s-o dea pe glumă, mai apoi, motivînd că n-au fost declarații serioase, ci la mișto, pentru că a vrut... să-și bată joc de jurnaliști.

 

Citiți continuarea articolului semnat de Stela Giurgeanu în Dilema Veche aici

358