Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Tudose: Am stabilit zona de remaniere. Dragnea: A fost o întâlnire bună

tudose_si_dragnea.jpg

Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea
Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea

Mihai Tudose, la finalul ședinței informale de la PSD: ”Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili. Nu o să vă facem fericiţi acum cu numele şi cu propunerile şi cu portofoliile, ci după CEx".

Premierul Mihai Tudose nu renunță la remanieri, dar evită să spună cine sunt miniștrii pe care nu și-i mai dorește în Guvern.

Șeful Executivului a declarat, la finalul ședinței informale de la PSD, că s-a stabilit zona de remaniere și persoanele remaniabile.

Decizia finală va fi luată, joi, în Comitetul Executiv al PSD, a adăugat Mihai Tudose, într-o scurtă declarație susținută alături de Liviu Dragnea.

Deși, luni, într-un interviu televizat, premierul spunea că vrea să-i schimbe din Guvern inclusiv pe miniștrii cu probleme penale, marți nu a mai dat niciun exemplu.

"S-a hotărât ca decizia finală să fie luată în CEx, joi am înţeles că îl facem, pe următoarele direcţii: raporturile dintre Guvern şi partid, plecând de la premisa că Guvernul este unul politic, dar la nivelul de implicare a anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală, lucrurile trebuie clarificate. Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili. Nu o să vă facem fericiţi acum cu numele şi cu propunerile şi cu portofoliile, ci după CEx", a afirmat premierul.

Cât despre discuția avută cu președintele Iohannis, Mihai Tudose a dat de înțeles că a vrut să afle de la șeful statului dacă e dispus să semneze actele de remaniere.

"Discuţia cu domnul preşedinte Klaus Iohannis a fost să-l întreb dacă este dispus săptămâna asta pentru a semna actele şi pe o informare cu ce s-a întâmplat la Varna”, a adăugat Mihai Tudose.

La rândul său, Liviu Dragnea a încercat să mascheze tensiunile dintre el și premierul Tudose.

Liderul PSD a declarat, la finalul ședinței informale, că a fost o întâlnire bună și necesară.

Liviu Dragnea nu a vorbit deloc despre remanieri în Guvern. A precizat însă că s-a discutat despre proiectul de buget de anul viitor.

”Am avut o întâlnire, din punctul meu de vedere, bună şi necesară, o discuţie destul de lămuritoare. Primul ministru ne-a prezentat câteva măsuri care trebuiesc luate pentru a nu fi probleme în ceea ce priveşte implementarea programului de guvernare. Bineînţeles că asta a fost o discuţie nestatutară, vom discuta aceste lucruri în Comitetul Executiv Naţional şi eu cred că argumentele prezentate azi la această discuţie informală, dacă vor fi prezentate şi în Cex, din punctul meu de vedere nu vor putea fi probleme. De asemenea, am discutat şi despre proiectul de buget şi despre celelalte măsuri financiare, din punctul meu de vedere veste bună este că bugetul pe anul viitor, cuprinzând toate măsurile din program, este un buget bun, echilibrat şi cu prevederi mai mari în zonele unde ne interesează”, a spus Liviu Dragnea.