Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cezar Preda: Remanierea Guvernului Tudose este o cârpire, trebuia să fie mult mai largă

cezar_preda_remaniere_guvern_tudose_carpire.jpg

Cezar Preda critică remanierea Guvernului Tudose (Sursa foto: site Camera Deputaţilor)
Cezar Preda critică remanierea Guvernului Tudose (Sursa foto: site Camera Deputaţilor)

Deputatul PNL Cezar Preda spune la RFI că remanierea Guvernului Tudose ar fi trebuit să fie mai amplă. În opinia sa, acest Executiv nu conţine oameni cu greutate.

Cezar Preda consideră că „acest Guvern nu este un Guvern de oameni politici grei, de oameni care-şi asumă şi care urmează un parcurs foarte strict. Am avut un program de guvernare la începutul anului foarte frumos şi foarte bine ambalat, nu s-a ţinut cont de ceea ce Opoziţia, pierzând alegerile, a semnalat întregii societăţi, că nu este un program fezabil şi ne trezim acum la mijlocul lunii octombrie cu o cârpire cu alţi oameni, care nu şi-au propus nimic”.

În opinia sa, „a schimba numai de dragul de a rezolva o anumită răfuială politică în interiorul unui partid nu ne serveşte nouă. Pe ansamblu, nu cred că această remaniere va aduce plusul de vigoare şi de eficienţă pe care îl obligă o remaniere guvernamentală (...). Remanierea trebuia să fie mult mai largă, dacă era să urmărească principiul revenirii în matca promisiunilor electorale”.

Premierul Mihai Tudose trimite luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu-ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe-ministru al Transporturilor şi Marius Nica-ministru delegat pentru Fonduri Europene.