Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Ghinea: Parlamentarii Puterii au făcut zid în jurul Rovanei Plumb

cristian_ghinea_nicolicea_colegi_mormaie.jpg

Cristian Ghinea acuză PSD, ALDE şi UDMR că fac zid în jurul Rovanei Plumb (Foto: arhivă RFI)
Cristian Ghinea acuză PSD, ALDE şi UDMR că fac zid în jurul Rovanei Plumb (Foto: arhivă RFI)

PSD, ALDE şi UDMR au făcut un zid foarte eficient în jurul Rovanei Plumb, la votul de luni din Comisia Juridică, declară la RFI deputatul USR Cristian Ghinea, membru în comisie. Deputaţii jurişti au respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru.

Cristian Ghinea spune că „toţi parlamentarii USR vor vota pentru încuviinţarea cererii DNA, aşa cum am făcut toţi cei trei colegi din Comisia Juridică ieri, însă perspectivele nu sunt optimiste, pentru că PSD, ALDE şi UDMR au făcut un zid foarte eficient în jurul doamnei Plumb şi probabil se va întâmpla acelaşi lucru astăzi în plen”.

Care a fost atmosfera din Comisia Juridică? „A fost ceva între plicticos şi penibil, de fapt ambele. Domnul Nicolicea a vorbit foarte, foarte, foarte mult, mult mai mult şi mai pasionat decât avocatul cu care a venit doamna Plumb, vrând să demonstreze cu hărţi că insula respectivă nu mai este insulă, lacul nu mai este lac şi aşa mai departe. Adică s-a discutat nu doar pe fondul cazului, ci la un nivel de detaliu absolut aberant pentru Parlamentul României”, consideră deputatul USR.

Cristian Ghinea afirmă că „în Comisia Juridică este o atmosferă ciudată. Domnul Nicolicea vorbeşte în continuu şi ceilalţi colegi de la Putere mormăie aprobator. Deci nu pot să ştiu dacă şi ei şi-au însuşit aceste argumente. Cert este că această linie de argumentaţie, cu geografia pe masă, ca să spun aşa, a fost susţinută foarte puternic de către domnul Nicolicea”.