Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ANRE are o nouă conducere. Opoziția acuză PSD că și-a adăugat încă o instituție la butonieră

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă este noul președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, după ce a fost votat în plenul reunit al Parlamentului. Dumitru Chiriță va conduce ANRE pentru următorii cinci ani. Opoziția a criticat dur numirea și a acuzat politizarea instuituției. 

După Curtea de Conturi, ANRE se adăugă la butoniera politică a PSD , au transmis liberalii prin prim-vicepreședintele Raluca Turcan:

"Parlamentarii PNL nu înțeleg de ce trebuie să mai dăm un vot în plen în cazul acesta. Era suficientă o decizie a CEx sau poate să semnați o declarație a Parlamentului prin care să vă asumați că adăugați și ANRE la butoniera politică a instituțiilor controlate de PSD"ANRE nu este mai politizată decât în trecut, afirmă în schimb Răzvan Nicolescu, expert și fost ministru al Energiei. Mai important pentru domeniu este însă felul în care se modifică Legea Energiei atrage atenția, la RFI, Răzvan Nicolescu:"Mi se pare că cel mai mare câștigător al introducerii acelor prevederi sunt companiile din estul continentului. Gândiți-vă că dvs. operați într-o piață în care știți tot ce fac ceilalți. Nu este un avantaj? Atunci când vrei să intri pe acea piață, intri pe acea piață și îți impui prețuri, condiții, tot. Sunt niște semnale foarte clare venite și de la Comisia Europeană. "