Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cîţu: Liviu Dragnea, un om cinic, care ne-a minţit părinţii şi bunicii

Senatorul liberal Florin Cîţu critică PSD pentru decizia de amânare a legii pensiilor. Vicepreşedintele PNL spune la RFI că Liviu Dragnea „a minţit”.

Preşedintele PSD a declarat miercuri că adoptarea unei noi legi a pensiilor a fost amânată pentru anul viitor, din cauza “dimensiunii grozăviei” pe care Guvernul PSD-ALDE ar fi găsit-o în sistemul de pensii din România.

Florin Cîţu îl critică pe Liviu Dragnea: „Aş vrea să remarcăm cinismul acestui om care a minţit părinţii şi bunicii noştri vreo trei luni de zile, le-a tot promis, le-a zis că este gata această lege, este la Ministerul Finanţelor pentru impact şi acum vine senin şi dă vina bineînţeles pe guvernarea anterioară. Un astfel de caracter nu ştiu ce mai caută în viaţa publică din România”.

„Este clar că în momentul când au început să facă calcule, să vadă dacă îşi pot permite ca această lege să fie inclusă în bugetul pentru anul viitor, şi-au dat seama că nu. Anul acesta, au trebuit să taie zece miliarde pentru a avea un deficit de 3%, anul viitor nu mai ai de unde să tai, cu legea salarizării unitare şi va trebui să creşti taxe, nu mai aveai spaţiu fiscal unde să pui şi creşterile de pensii în legea pensiilor. Nu au de unde să aibă bani pentru pensii mărite anul viitor, aşa cum le voiau în legea pensiilor şi atunci inventează o poveste, dau vina pe greaua moştenire (...). În 2017 ai tăiat cheltuielile, iar în 2018 vor creşte taxele, pentru a permite creşteri de salarii în sectorul bugetar”, susţine senatorul liberal.

Florin Cîţu, despre amânarea legii pensiilor