Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sorin Grindeanu, propus de Tudose la șefia ANCOM

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu este propunerea făcută de premierul Mihai Tudose pentru a prelua presedinția Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Propunerea lui Tudose a fost făcută în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a respins, săptămâna trecută, ideea numirii lui Sorin Grindeanu ca președinte al ANCOM.

Mai mult decizia vine în ciuda scandalului din luna iunie dintre fostul premier și partid, dar și după o serie de acuze dure făcute de Sorina Grindeanu la adresa partidului social democrat și in special împotriva lui Liviu Dragnea.

După doar 6 luni de mandat, Sorin Grindeanu a intrat în conflict cu Liviu Dragnea, ceea ce a dus la o premieră în politica românească. Majoritatea parlamentară a adoptat o moţiune de cenzură prin care şi-a demis propriul Guvern.

Sorin Grindeanu va primi așadar voturile neceare investirii în funcție de la aceiaşi parlamentari PSD şi ALDE care l-au demis pe 29 iunie.

E de asemenea de remarcat faptul ca însuți Guvernul Grindeanu este cel care a modificat, în luna aprilie a acestui an, prin ordonanță de urgență, legea de funcționare a ANCOM, autoritate care reglementează piața de 4 miliarde de euro a telecomunicațiilor, astfel că numirea președintelui și vicepreședintilor acestei instituții se face acum de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Înainte de aprobarea acestei ordonanțe, conducerea ANCOM era numită de către președintele României, la propunera guvernului

Birourile permanente reunite au decis ca termenul comisiilor de specialitate pentru audiere și raport pentru Sorin Grindeanu să fie 26 octombrie.