Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Clotilde Armand: Pentru ca Bucureştiul să arate ca Parisul, Firea trebuie să-şi dea demisia

clotilde_armand_rfi_firea_bucuresti_paris_viena_demisie.jpg

Clotilde Armand, noi critici la adresa Gabrielei Firea (Foto: arhivă RFI)
Clotilde Armand, noi critici la adresa Gabrielei Firea (Foto: arhivă RFI)

Consilierul local la Sectorul 1 din partea USR Clotilde Armand critică declaraţiile primarului Capitalei, Gabriela Firea, privind instituirea unei taxe de acces auto în centrul oraşului. Ea spune la RFI că „nu este posibil ca la un an şi jumătate de mandat să nu faci absolut nimic pentru bucureşteni”.

Primarul Capitalei a declarat luni la Adevărul live că municipalitatea îi va întreba pe bucureşteni dacă doresc introducerea unei taxe de mediu, pentru că altfel nu se va mai putea circula în Bucureşti. Gabriela Firea a spus că după eliminarea taxei de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Ulterior, ea a precizat că instituirea unei taxe de centru în Bucureşti se va produce după modernizarea parcului auto al RATB.

Clotilde Armand îi cere demisia primarului general: „Firea doreşte ca Bucureştiul să fie precum Viena sau Parisul. Vreau să-i dau un sfat prietenesc: dacă doreşte cu adevărat ca Bucureştiul să fie o Capitală cu adevărat europeană, atunci trebuie să-şi dea demisia urgent”.

„Nu este posibil ca la un an şi jumătate de mandat să nu faci absolut nimic pentru bucureşteni. Gabriela Firea a promis revoluţie în trafic în şase luni de zile, aţi citit ce scria în programul ei. Unde este această revoluţie? La cele 22 de societăţi comerciale care servesc clientela de partid din banii bucureştenilor?”, se întreabă consilierul local.

Clotilde Armand spune că „într-un an şi jumătate de mandat, doamna Firea ştie doar să promită. Sute de autobuze... asta vine să ne spună în fiecare săptămână. Sute de tramvaie, sute de parcări. Scria în programul ei că în vara lui 2017 vor fi deja sute de parcări”.

 
Clotilde Armand, despre taxa de acces auto dorită de primarul Gabriela Firea