Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iordache (PSD), despre pragul pentru abuzul în serviciu: Legea trebuie să fie clară

Florin Iordache prag valoric abuz serviciu.png

Va exista un prag valoric pentru abuzul în serviciu? (Sursa foto: pixabay.com)
Va exista un prag valoric pentru abuzul în serviciu? (Sursa foto: pixabay.com)

Legea trebuie să fie clară în privinţa pragului valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele comisiei speciale din Parlament privind justiţia, deputatul PSD Florin Iordache.

Parlamentarul PSD evită să spună direct dacă e nevoie sau nu de un prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu: „Eu zic să citim împreună cele două decizii ale Curţii Constituţionale şi dacă le citim, vom vedea dacă este sau nu este necesar un prag valoric”.

„Haideţi să citim ce spune şi Comisia de la Veneţia. Există acolo o traducere incorectă, până la un anumit punct, ce înseamnă prag înalt şi aşa mai departe, cât şi cele două decizii ale CCR”, afirmă Florin Iordache.

„Eu am văzut opinia şi a procurorilor şi a judecătorilor ieri şi dacă vă uitaţi pe materialele care au fost trimise de la magistraţi, stabilesc că legea trebuie să fie foarte clară şi predictibilă şi să stabilească legea, nu să lase loc la interpretări. Adică nu este normal ca în Bucureşti să se dea o hotărâre şi la Suceava altă hotărâre. Trebuie legea să fie foarte clară”, conchide parlamentarul PSD.

 
Florin Iordache, despre pragul valoric pentru abuzul în serviciu