Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alegeri locale parțiale în 13 județe

Peste 93.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarul. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00. Alegerile locale de duminică au loc în 17 circumscripţii electorale din 13 judete. Printre acestea se numara Cluj, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Sibiu, si Timiş.

Update: Prezenţa la vot la alegerile locale parţiale de duminică a fost de 20,14 % până la ora 13.00, fiind exprimate peste 19.000 de voturi, aproape 600 de pe listele suplimentare. În municipiul Deva, au votat peste 9.000 de alegători, dar prezenţa la vot este cea mai mică din ţară, 15,19%.

 

Electoratul este aşteptat să aleagă primarii din municipiul Deva, dar şi din 16 comune. La Deva s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar nouă candidați, dintre care trei sunt independenți.

Prezenţa la vot la agelerile locale parţiale de duminică a fost de 3,53 % până la ora 9.00, fiind exprimate 3.300 de voturi pe listele electorale permanente şi 314 pe listele suplimentare. Cea mai mare prezenţă la vot se înregistrează în judeţul Gorj, 9,51%. De altfel, doar în judeţele Iaşi, Hunedoara şi Cluj prezenţa la vot este mai mică decât media pe ţară.

Peste şapte sute de pompieri, jandarmi şi pompieri sunt imnplicaţi, duminică, în organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale parţiale în 17 circumscripţii din 13 judeţe. Până la această oră, nu s-au înregistrat situaţii grave sau incidente de ordine publică, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.