Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alegeri locale parțiale: PNL ar fi câștigat Primăria Deva

alegeri.jpg

La Cluj, Barna pe locul 2, Dăncilă pe 5
La Cluj, Barna pe locul 2, Dăncilă pe 5
Sursa imaginii: 
RFI (arhivă)

Liberalii ar fi câștigat Primăria Deva, în urma alegerilor locale parțiale. Candidatul PNL l-ar fi devansat clar pe reprezentantul PSD, reise din numărătoarea paralelă făcută de propriul partid. Au fost organizate duminică alegeri într-un muncipiu și în 16 comune, din 13 județe.

Candidatul PNL la Primăria Deva, Florin Oancea, ar fi obținut  peste 30% din voturi, iar contracandidatul sociald emocrat Petru Mărginean ar fi adunat, potrivit numărătorii paralele făcute de liberali, 17,5% din voturi, relatează Agerpres. Au fost numărate voturile din 32 de secții, din totalul de 46.  La Deva, PNL ar urma să aibă majoritate și în Consiliul Local. Postul de primar al municipiului a rămas vacant, dupa ce fostul edil de la PSRO a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

În schimb, în majoritatea comunelor unde s-au desfășurat alegeri locale parțiale, candidații PSD-ALDE nu par să fi avut probleme. Potrivit aceleiași numărărtori paralele, de data asta a PSD, proprii candidați au câștigat în cele trei commune din Teleorman (unde foștii primari fuseseră găsiți incompatibili), dar și în comunele din Vâlcea, Suceava, Botoșani, Vaslui sau Arad. 

Duminică, la închiderea secțiilor, votaseră cu puțin peste 45% dintre alegători, respectiv peste 42 de mii de persoane. 947 de oameni votaseră, potrivit Autorității Electroale Permanente, pe liste suplimentare. 
În județele Telorman și Suceava, în comunele unde s-au organizat alegeri parțiale, s-a înregistrat cea mai mare prezență la vot, peste 64%.