Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Revoluția fiscală”. Episodul: promisiunile Guvernului pentru primari

sedinta_guvern_tudose.jpg

 Pentru a doua oara Guvernul amana sedinţa extraordinară pentru adoptarea noilor prevederi fiscale
Pentru a doua oara Guvernul amana sedinţa extraordinară pentru adoptarea noilor prevederi fiscale

Guvernul va compensa săderea bugetelor locale, după reducerea impozitului pe venit.  Anunţul a fost făcut la finalul întâlnirii de marți dintre premierul Mihai Tudose și reprezentanţii  Asociaţiei Municipiilor din România.  

Chiar dacă au obținut promisiuni din partea executivului primarii nu sunt în totalitate convinși că își vor putea continua planurile de investiții și dezvoltare.  

Edilul Aradului Gheorghe Falcă explică la RFI meteodele de aplicare ale acestor compensații:Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scăderea veniturilor bugetelor locale, în urma diminuării impozitului pe venit de la 16 la 10%, a anunţat primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, la finalul întâlnirii reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor din România cu premierul Mihai Tudose, la discuţiile de la Palatul Victoria luând parte şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Negoiţă a precizat că măsurile fiscale anunţate vor intra la adoptare în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Este incert, însă de unde vor proveni banii pentru aceste compensații atrage atenția la RFI, Sorin Ioniță expert în politici publice