Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petre Florin Manole, deputat PSD: Nu toate măsurile din Codul Fiscal sunt controversate

Petre Florin Manole PSD masuri Cod Fiscal.jpg

Petre Florin Manole apără modificările propuse de Guvern la Codul Fiscal (Sursa foto: www.cdep.ro)
Petre Florin Manole apără modificările propuse de Guvern la Codul Fiscal (Sursa foto: www.cdep.ro)

„Cetăţeanul român nu este nemulţumit de scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Nu cred că este cineva care critică acest pachet în ansamblu”. Declaraţiile au fost făcute la RFI de deputatul PSD Petre Florin Manole, care comentează măsurile fiscale pe care Guvernul urmează să le adopte în şedinţa de miercuri.

În opinia lui Petre Florin Manole, „deşi există unele măsuri controversate, sunt şi destule modificări despre care nu s-a discutat în contradictoriu între Guvern şi parteneri sociali sau primării. De exemplu, faptul că o să crească punctul de pensie nu este un punct controversat, creşterea pensiei minime nu este nici ea un punct controversat, din contră, este necesar, creşterea salariului minim la fel. Deci este un pachet mai amplu, care fiind atât de amplu, a generat dezbateri pe anumite teme, nu pe toate, unele sunt cred acceptabile pentru toată lumea şi chiar necesare”.

A greşit Guvernul prin modul în care a comunicat? „Nu cred că este vorba despre greşeală, cred că a fost o dezbatere publică foarte intensă, foarte plină de argumente de o parte şi de alta (...). Cetăţeanul român nu cred că este nemulţumit cu scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% (...). Nu cred că este cineva care critică acest pachet în ansamblu, tot. Sunt părţi care nemulţumesc pe unii sau pe alţii şi da, pe aceste părţi trebuie discutat, patronii şi sindicatele sunt nemulţumite nu de creşterea salariului minim sau a punctului de pensie, ci de discuţia despre contribuţiile sociale (...). Este vorba despre un pachet foarte amplu, din care nu toate măsurile sunt controversate, iar cele care sunt controversate sunt discutate şi au fost discutate în ultimele săptămâni”, spune deputatul PSD.