Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Regele Mihai este în "stare de suferință" de onomastica sa

Familia Regală a anunțat, miercuri, prin intermediul unui comunicat că sărbătoarea ortodoxă a Sfinților Mihail și Gavriil îl găsește pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferință, la reședința din Elveția, înconjurat de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

"Astăzi, 8 noiembrie 2017, marea sărbătoare a Sfinţilor Mihail şi Gavriil îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă, la reşedinţa din Elveţia, înconjurat de Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu", anunţă Casa Regală, precizând că la reşedinţă se află angajaţii Casei Majestăţii Sale detaşaţi în Elveţia şi maicile de la mânăstirile din România care îl asistă pe Rege neîncetat.

Nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţă, astăzi, cu ocazia marii sărbătorii.

Regele Mihai a primit Sfânta Împărtășanie

"Aseară, un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a venit la reşedinţa din Elveţia pentru a da Majestăţii Sale Sfânta Împărtăşanie, în prezenţa Principesei Moştenitoare", mai transmite Casa Regală.

Potrivit tradiţiei regale a României, ziua de 8 noiembrie este ziua în care Majestata Sa Regele îşi serba public atât ziua de naştere, cât şi ziua onomastică.

La Palatul Elisabeta, după anul 2001, Regele Mihai a găzduit pe 8 noiembrie popularul eveniment „Porţi deschise”, la care erau bineveniţi românii care doreau să-i ureze la mulţi ani Majestății Sale. Ultimele apariții ale  Regelui la balconul Palatului Elisabeta âau fost în zilele de 8 noiembrie 2013 şi 19 noiembrie 2014.

"Principesa Moştenitoare Margareta mulţumeşte tuturor celor care au trimis în ultimele două zile atât de multe mesaje de iubire, de admiraţie şi de încurajare pentru Majestatea Sa! Familia Regală urează tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Mihail şi Gavriil pace sufletească, bucurii şi împliniri!", se mai arată în comunicatul Casei Regale.

Acest nou comunicat vine în completarea veștilor delicate privind starea de sănătatea a Regelui Mihai, după ce Casa Regală a anunţat luni că Starea generală a monarhului s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei.