Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trump, convins că Putin nu s-a amestecat în alegeri. CIA rămâne pe poziții

Directorul CIA susţine evaluările agenţiei privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, cu toate că preşedintele Donald Trump a afirmat că îl crede pe liderul rus Vladimir Putin, care susţine că ţara sa nu a avut niciun amestec, relatează  CNN.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat sâmbătă că Putin (cu care a discutat la Summitul APEC) i-a transmis că Rusia nu s-a implicat în campania electorală prezidenţială din Statele Unite. Mai mult, Trump a susţinut că Putin se simte foarte jignit de aceste acuzaţii. Ulterior, președintele american și-a nuanțat declarațiile: 

Sunt surprins că se creează confuzie. Eu am spus că eu cred că Putin crede asta, că nu s-a amestecat Rusia în alegerile noastre. Cred că el e convins. În ceea ce mă privește, dau credit agențiilor noastre de informații. 
În același timp, vreau să pot avea o relație bună cu Rusia. Cu Vietnam, China și alte țări. Pentru că sunt multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Sincer vorbind, Rusia și China în special ne pot ajuta cu problema nord coreeană, una din cele mai mari pe care le avem. Cred așadar că președintele Putin e convins că nu s-a amestecat în alegerile noastre"Directorul CIA Mike Pompeo susţine şi a susţinut din ianuarie 2017 programul: Evaluarea activităţilor şi a intenţiilor Rusiei în alegerie din SUA", a transmis CIA, într-un comunicat. "Informaţiile privind amestecul Rusiei în alegeri nu s-au schimbat", a precizat CIA, care a anunțat că nu va mai face vreun comentariu pe această temă.