Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Conducerea PSD a adoptat o rezoluţie ce condamnă "statul paralel ilegitim"

Comitetul Executiv al PSD a adoptat vineri la Băile Herculane o rezoluţie care acuză "statul paralel" că încearcă "să decapiteze" conducerea politică legitim aleasă. Filialele locale ale formaţiunii vor putea organiza mitinguri.

Liviu Dragnea declară că rezoluţia adoptată de CExN al PSD nu este îndreptată împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

Cu doar câteva minute înainte, secretarul general Marian Neacşu a citit textul rezoluţiei, spunând că şeful statului este "complice" cu statul paralel.

Preşedintele PSD a anunţat că membrii Comitetului Executiv au lăsat la latitudinea organizaţiilor judeţene posibilitatea organizării de mitinguri, Dragnea neexcluzând însă organizarea unui miting în Bucureşti.

”PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii «Statului Paralel şi Ilegitim», cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească. Rezultă că «Statul Paralel şi Ilegitim» foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, se arată în rezoluţia adoptată vineri de liderii PSD.