Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Europarlamentarul Sorin Moisă părăsește PSD şi cere demisia lui Liviu Dragnea

sorin.jpg

Sursa imaginii: 
Pagina oficială de Facebook a eurodeputatului Sorin Moisă

Sorin Moisă spune că sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte din reflexele îndelung cultivate în anii naţional-comunismului. Europarlamentarul critică inadecvarea, incompetenţa, stângăcia, complexele, lipsa aderenţei spontane la elita europeană şi occidentală a grupării Dragnea, despre care spune că sunt transformate în pretext de falsă mândrie naţională.

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunţat sâmbătă pe o rețea de socializare că pleacă din partid. El îi solicită și liderului partidului, Liviu Dragnea, să demisioneze de la şefia formaţiunii şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, sub avertizarea că, în caz contrar, România va fi izolată pe plan european şi i se va tăia finanţarea europeană.

”Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte din reflexele îndelung cultivate în anii naţional-comunismului pe care le speram definitiv depăşite. Doar în 1990 partea cea mai reacţionară din FSN mai folosise acest discurs, pentru a-l abandona apoi şi ea şi a se legitima prin discursul integrării României în Uniunea Europeană şi NATO. Acum suntem din nou în situaţia în care străinul rău conspiră împotriva României, în care Bruxelles-ul este ostil şi inamic românilor, multinaţionalele îi exploatează pe români, George Soros este aliat cu diverse cancelarii occidentale pentru a scoate lumea în stradă şi se ocupă personal să comită diverse nedreptăţi împotriva domnului Dragnea”, a scris Sorin Moisă pe pagina personală de Facebook.